наши рецепти

Гарячий шоколад із мигдалем

Гарячий шоколад із мигдалем

У похмурий, холодний, осінній день так хочеться тепла, що просто неможливо відмовити собі в чашці гарячого шоколаду. Цей чудодійний напій позбавить Вас від тяжких думок і простимулює вироблення "гормону щастя" (серотоніну). І зовсім не обов'язково вирушати за чашкою гарячого шоколаду до кав'ярні. Набагато приємніше приготувати цей "еліксир щастя" в домашніх умовах і пригостити ним близьких. Отже, вперед!
Беремо:
– тертий чорний шоколад - 60г;
– цукор - 60г;
– вода - 1 / 2 склянки;
– молоко - 2,5 склянки;
– кава розчинна - 1 ст. ложка;
– коньяк - 80 мл;
– лікер "Амаретто";
– 80 мл – вершки;
– 1 / 2 склянки;
– мигдаль (смажений);
– 1 / 4 склянки.
Змішати в невеликій каструлі цукор, шоколад і воду, довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити протягом 2 хвилин. Потім, збиваючи віночком, додати молоко, коньяк, каву, лікер і варити ще 2 хвилини. Розлити по чашках. Збити вершки, покласти на шоколад, посипати тертим мигдалем і розлити в найкрасивіші чашки, які у вас є. Насолоджуйтеся!

Останні рецепти   Архів рецептів